GOD OCH VÄLLAGAD
MAT UTAN KRUSIDULLER

På Wärdshuset äter du god och vällagad mat utan krusiduller. Råvarorna kommer från närliggande gårdar som vi känner väl till.
Producenter som vi vet tar väl hand om sina djur och är stolta över sitt livsval som bonde.

Vi serverar nötkött från Hamra Håkansgård, lammkött från Vadet i Torskinge och gårdsgris från Ulås.
Fantastiska råvaror som är grunden till våra menyer.
Menyer med inspiration från mat- och dryckesresor i Skottland och Frankrike tillsammans med en rejäl dos av Småland.

Vår a la carte meny serveras under måndag – fredag 17,00-21,00 samt lördagar 12,00-22,00

 

 

Á LA CARTE-MENY

 Menyn gäller från den 16 januari

Förrätter

Sallad på rostade solrosfrön, tomat & hyvlad parmesan med vinegrette på Chimay 85  sek

Hummersoppa med dillpuck, brynt smör & Balvenie 12 yo 168 sek

Råraka med långbakad gårdsgris från Ulås med pepparrotskräm, dijon & saltgurka 155 sek

 

Klassiker

Plankstek med lax, sparris & citronhollandaise 299 sek

Plankstek på fläskfilé från Ulås, hemgården & Grevbäcks prästgård 289 sek

Husets plankstek på Småländsk oxfilé & rökt sidfläsk från Grevbäcks prästgård – vår klassiker 335 sek

Wärdshusschnitzel på kalv från Hamra Håkansgård med citronsmör & porterreduktion 295 sek

Pubrätter

Fish & Chips med majjo, pompa & pickles 168 sek

Spaghetti Carbonara på rökt sidfläsk från Grevbäcks prästgård 168 sek

Kantarellmackan, i rejäl storlek serverad i Skeppshultspanna, med eller utan skinka  175 sek

Croque Monsieur med whiskyskinka & gruyeréost 135 sek

 

Desserter

Klassisk crème brûlée 98 sek

Ostkaka från Stella i Pilås med lättvispad grädde & hemlagad sylt 115 sek

Praliner från Jonny på Arabusta 2 st 48 sek

Trilogi på chokladmousse 115 sek

1 kula av husets sorbet 35 sek

 

Välkommen att boka bord ››

ala_carte