ÖLSORTER

Här nedan kan du läsa om våra egna ölsorter. Minst en av våra egna öl finns alltid att välja på tapp hos oss.
Vi brygger vår öl säsongsvis, därav kan man inte välja mellan alla sorter vid ett besök.
Ingen av våra öl buteljeras på flaska, utan all vår egen öl serveras från fat.

 Tjyvbryggaröl (5,2-5,6%)

En bärnstensfärgad lageröl i tjeckisk stil,  en klassiker i vårt sortiment & vårt allra första recept.

Pungamakarn´s moderna lager
( 5,4-5,8%)

En välhumlad, pigg lageröl i modern tappning tillägnad farbror Hatte i Bredaryd, 93 år gammal  uppskattar han fortfarande ett besök på wärdshuset, det inte Farbror Hatte vet om Bredaryd är inte värt att veta. Mången gång har han berättat om såväl skolgång och industri i bygden, och med ett leende på sina läppar minnena från resor i Europa med hustrun ” det var riktig kärlek det”.

DSB(1,8-2,2%)

Vår körvänliga ale, lätt maltig kropp med citrusnoter, för dig som väljer att dricka en lågalkoholprodukt.

Tant Gärds Nypon (4,6-5,2%)

Klassisk engelsk bitter tillägnad Tant Gärd som arbetade på wärdshuset på den tiden det fortfarande var skolbespisning, inte sällan får vi höra Bredarydsborna berätta hur de tågade på rad till wärdshuset för inmundiga skollunchen, under översyn av Tant Gärd ” ordning & reda” var mottot!

Theo´s snyting ( 6,8-7,2%)

En mustig belgare med fyllig kropp och mycket värme, tillägnad en gosse med mycket bestämda åsikter, som smälte hjärtan på löpande band. Dock med en högerkrok att passa sig för om man ville ha näsa och glasögon i behåll.

Morfar Bertil´s fikon ( 7,8-8,2%)

Vår smakrika mörkbruna ale smaksatt med en julkryddad lag där fikon ger de tydligaste noterna. Morfar Bertil fick varje år ett paket fikon i julklapp, barnbarnet kunde knappt bärga sig innan han öppnade paketet som han tummade på i timmar…det blev en självklarhet att tillägna Morfar en egen öl, till juletid – smaksatt med fikon!

Estelle ( 6,5%)

Samma natt som Bergman och Hugo bryggde belgisk öl i  bryggeriet så födde Kronprinsessan Victoria, vår nya lilla prinsessa Estelle. Det blev en självklarhet att döpa just det ölet till Estelle!

Bella the Raven ( 6,2-6,4%)

Vår påsköl bryggd som en American Pale Ale med tydlig beska för att matcha påskens alla rätter. Namnet efter korpen Bella, som tycker om allt som glimmar.

Tigges Brown Ale ( 5,8-6,2%)

En jazzig Brown Ale, som passar en snubbe med klass – på sitt sätt. Smygpunkaren Tigge vet vad han vill ha, det här är hans smak – Enjoy!

Bredaryds PIPA (6,0)

Bryggdes tillsammans med  våra whiskyvänner Ingela, Micke & Roger som en peated IPA. Rökmalt från Octomore, Ardbeg & Port Charlotte i skaplig giva och några extra nävar humle bakom ryggen på varandra resulterade i en rökig, dunderhumlad ale.

Prototypen

Ja, det är just en prototyp, det namnet får alla våra öl innan de blir ”ett riktigt öl”. Först när vi beslutar för att det ska bli ett återkommande recept får det ett namn. Många av våra säsongsöl hamnar här.